Nordliks 2017 – Udveksling i Trondheim

Siden jeg startede på universitetet har jeg haft i sinde at tage på udveksling. Jeg syntes dog, det virkede som et ret uoverskueligt projekt at sætte i værk, så jeg var nok lidt nølende. Sidste forår så jeg et opslag fra Nordisk Ministerråd, som tilbød et kursus i forbindelse med et projekt, de kalder Nordkurs: Her kan de sproglige universitetsstuderende (navnligt fra nordisk sprog- og litteraturstudierne) søge om at komme på et sommerkursus på et andet nordisk universitet. Hele opholdet er finansieret af ministerrådet, så man skal altså kun selv sørge for lommepenge. Det er for det første en ganske fin måde at komme ud at rejse på, men samtidig at lære om de der lande og dets beboere, vi nu har lige omkring os. Jeg valgte sidste sommer at tage til Trondheim, da de dér tilbød et kursus, som lå nærmest mine interesser: Norsk litteratur fra det moderne gennembrud! 😀

Det var en fantastisk oplevelse: Undervisningen var spændende, underviserne engagerede, omgivelser var betagende og de andre deltagere var så fantastisk søde, imødekommende og dejlige at være sammen med. Det gav mig derfor også mod på at tage et længerevarende ophold, og jeg valgte derfor at tage til Trondheim igen på mit 4.semester. Også denne gang var jeg så heldig at Nordisk ministerråd havde et projekt, der kunne støtte mig lidt finansielt, men også praktisk: Hold nu helt op, der er mange ting, man skal planlægge, søge om og sørge for forud for sådan en tur! Men selvom jeg havde øjeblikke, hvor jeg tænkte, at så kunne det fandeme også være lige meget, så gad jeg slet ikke afsted, så klappede det hele nu i sidste ende.

Jeg fulgte undervisningen delvist på litteraturstudiet og delvist på lektorutdanningen i nordisk. Som udvekslingsstuderende kan man netop selv få lov at bestemme, hvilke fag man ønsker, så længe det giver mening for den videre studieplan. Jeg fik derfor også prøvet noget lidt andet end, hvad jeg ellers har været vant til på mit, indimellem lidt navlepillende, studie. Jeg fik her nogle nye idéer og indfaldsvinkler, som jeg bestemt tænker at bruge i mit studievalg fremadrettet.

Jeg var meget i tvivl, da jeg tog afsted i januar, om jeg ville kunne gennemføre. Det var fandeme langt væk hjemmefra, og jeg kendte ikke en sjæl, men jeg har haft den bedste oplevelse i mit liv. Jeg har mødt nogle helt fantastiske mennesker, og er blevet fyldt til bristepunktet med spændende undervisning, kulturelle inputs og ikke mindst frisk luft og natur! Jeg er SÅ glad for, jeg tog afsted, og jeg kan sige med sikkerhed, at det ikke er sidste gang, jeg sætter mine ben i Trondheim. Når jeg ser de her billeder, får jeg jo en kæmpe klump af længsel i kroppen, og får lyst til at sætte mig på det næste fly nordpå!

Del dette indlæg:Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.