Dansken på besøk hos Ingvild Solstad Nøis

Ingvild Solstad-Nøis udgav i 2019 romanen «Eid», som er en fortælling om at fare vild i livets mulighedsrum og om at holde på både den indre og den ydre facade. I denne episode af Dansken på besøk snakker vi med afsæt i romanen om mennesker i underskud, om ensomhed og om at være så overtændt, at man får champagnepropperne til at springe på de mest upassende tidspunkter. 

Samtidig berører vi problemstillinger knyttet til den sociale konstruktion «forældres ubetingede kærlighed til sine børn». Skal man dosere kærligheden til sine børn, har den organiske forældrekærlighed udviklet sig i en forkert retning i takt med, at vi er blevet mere belæste end nogensinde før på netop denne opgave?  

Ingvild var en af de første forfattere jeg kontaktede for at høre, om hun ville være med i en episode af min podcast. Hun sagde ja med det samme, men pga. corona-restriktioner, uforudsigbarheder og ja, livet generelt blev vores aftale udsat gang på gang. Nu, endelig, et år senere, lykkedes det at komme en tur til Tromsø, og det var ventetiden værd.

Tromsø viste sig fra sin absolut bedste side med høj sol på dagtid og nordlys om aftenen. Jeg fik gået nogle kilometer den weekend, både i byens hyggelige gader, men selvfølgelig forlader man ikke Nord-Norge uden også at have fået en lille fornemmelse af naturens storslåethed. Desuden var jeg så heldig at få selskab af en lokal guide, forfatteren selv:

Du kan også læse mere om romanen Eid i et tidligere indlæg jeg har skrevet her.

Eid af Ingvild Solstad-Nøis. Udgivet på Forlaget Oktober 2019
Del dette indlæg:Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.