Dansken på besøk

I denne podcast inviterer jeg mig selv på besøg hos et bredt udvalg af forfattere og kulturprofiler til samtaler om litteratur, sprog, samfund – til hvad der nu kunne falde os ind.

I møderne lægger jeg op til det spontane, til indfald og ideer undervejs. Jeg ønsker fokus på den dybe samtale. En samtale som ikke er styret af tid eller presset om at man skal være et andet sted.

Som litteraturentusiast- og vider har jeg efterhånden været på en god del kulturarrangementer. Jeg får med kommentarer og tilbagemeldinger fra så vel publikum som artister. Noget som altid har stået klart for mig som en mangel – om det er debatter, bokbad eller foredrag – er tid, eller manglen på samme.

Vi er blevet lært at tilpasse vores tid, se ud som om vi har travlt. Vi er blevet lovet, at arrangementet varer fra kl. 19-20, og bagefter må vi skynde os videre; hjem til børnene, til Netflix eller til telefonen. Det kan være vanskeligt at holde på folk, deres fysiske tilstedeværelse så vel som opmærksomhed. Hvor eller hvordan kan man holde på et publikum mere end de optimale 45 minutter?

Podcastformatet er i vinden af mange årsager. En av dem er vel netop det, at det kræver så utrolig lidt planlægning at få udbytte af det. Du kan have kulturen og samtalen med dig uanset om du gør rent, børster tænder eller er på vej på arbejde. Hvis du løber tør for tid, er vi også i dit øre næste gang, du har en halv time til overs. Derfor behøver heller ikke jeg og den jeg snakker med manisk sidde med blikket på uret og afbrydes 30 sekunder før epifanien falder.

Der kommer nye episoder en gang i måneden. I tiden op til, kan du også læse om vedkommende, jeg skal snakke med den kommende måned, her på bloggen.

Mine planer for dette projekt fremover er mange og store. Mit ønske er, når pandemien engang letter, at jeg også kan besøge forfattere uden for landets grænser. Jeg kunne samtidig også rigtig godt tænke mig at høre, om der er nogle I som følger med kunne tænke Jer, at jeg inviterer mig selv på besøg hos – om I har forslag til temaer og værker I synes kunne være spændende, at jeg berører, så hører jeg det meget gerne.

Du kan lytte til podcasten på både Google, Spotify og andre streamingtjenester. Du finder direkte link her

Vi høres!