Forfatterskab

På visse betingelser

På visse betingelser, Pernille Høegh. Forlaget Brændpunkt 2020.

“En interessant og modig debutbog, der fungerer som et indlæg i debatten om autofiktion og samtidig fortæller en vedkommende familiehistorie.” -Michael Linde Larsen, Litteraturkonsulent.

Elin har altid haft et anstrengt forhold til sin datter Katrine, og da hun pludselig er beskrevet som den usympatiske hovedperson i sin datters bestseller, bliver det starten på selvransagelse og en rejse tilbage gennem sit eget liv. Elin overvejer at skrive sin version af historien om en datter, som det var svært at elske. Hvem ejer sandheden? Er det den, som skriver først og bedst? Er det altid barnet? Står kunsten over hensynet til familien?

På visse betingelser er en vedkommende familiehistorie, som tegner et konfliktfyldt billede af et mor-datter forhold. Samtidig skriver forfatteren sig ind i en aktuel litterær diskussion om fiktionens konsekvenser: hvor langt kan og må kunsten gå i sine bestræbelser på ærlighed?

“På visse betingelser er en pangstart på et lovende forfatterskap. Kanskje den mest modne litterære debuten jeg har lest.” -Joakim Tjøstheim, @Litteraturviteren

Romanen kan købes her

Du kan også låne den på alle danske og norske biblioteker

Udvalgte publiceringer og foredrag

17.03.2022: Foredrag om Tove Ditlevsen, Deichman Bibliotek Lambertseter.

31.09.2021: Samtale med Anne og Eva B. Ragde om virkelighet og fiksjon på Fagbokfestivalen Mimes Brønn. Samarbeide med Trøndelag Fylkeskommune.

19.11.2020: Nordisk litteraturuke. Høytlesning og foredrag om Audur Ava Olafsdottirs roman Arr. Samarbeide med Foreningen Norden og Trondheim Folkebibliotek.

16.11.2020: Virkeligheten som metode. Masteroppgave i allmenn litteraturvitenskap ved NTNU i Trondheim.

22.08.2020: Boklansering av min roman På visse betingelser. Samtale med litteraturviter Siri Aurland Bredesen. Litteraturhuset i Trondheim.

23.03.2020: Næsten nordmand, FNUF. I forbindelse med Nordens dag blev jeg inviteret til at skrive et gæsteindlæg på Foreningen Norden Ungdoms blog:

27.02.2020: Er den så gal med mor?, Kronik i Information. Er genudgivet på Nordlitt.dk

16.12.2019: Kunstneriske traumer: at fremstille sin egen og andres lidelse. En analyse af Mara Lees, Ladies. Bacheloropgave i allmenn litteraturvitenskap.

26.09.2019: Merete Morken Andersen i samtale om Amalie Skram. Litteraturhuset i Trondheim.

23.03.2019: Nordens dag: Klassikertimen Tove Ditlevsen, foredrag v. Pernille Høegh, Trondheim Folkebibliotek.

07.02.2019: Uthengt i det kunstneriske frisinnets navn, debatindlæg i Aftenposten

17.01.2019: Helga Hjorth om virkelighetslitteratur, i samtale med Pernille Høegh, Litteraturhuset i Trondheim.

Ønsker du at booke mig til foredrag eller som samtaleleder. Send en mail til: pernillehoeegh@gmail.com