Om Nordlitt

Mit navn er Pernille Høegh. Jeg er uddannet cand. mag. i almen litteraturvidenskab med sidefag i kommunikation, retorik og formidling.

Siden 2018 har jeg boet i Norge, hvor jeg bl.a. har arbejdet på Litteraturhuset i Trondheim, Deichman bibliotek i Oslo og desuden haft flere selvstændige formidlingsprojekter.

Formålet med bloggen Nordlitt er at sætte fokus på den nordiske litteratur. Den som ér, og den som har været. Bloggen er ment som en appetitvækker til en øget fællesnordisk sprog- og litteraturforståelse med skønlitteraturen som værktøj og inspirationskilde. Skønlitteraturen kan være en vigtig ressource i diskussionen og behandlingen af vanskelige problematikker. Derfor knytter jeg aktuelle nordiske værker sammen med samfundsrelaterede problemstillinger.

Jeg har gennem tiden arbejdet med flere forskellige medier. Senest har jeg produceret podcast-serien Dansken på besøk. Her rejser jeg rundt i Norge og besøger forskellige forfattere og kulturprofiler til en snak om alt mellem himmel og jord.

I 2020 debuterede jeg selv som forfatter med romanen På visse betingelser hos forlaget Brændpunkt. Du kan læse mere om romanen her.

Jeg har bred erfaring med kommunikation og formidling og tilbyder derfor tjenester som manuskriptvejledning og udarbejdelse af en professionel forfatterprofil. Du kan læse mere om mine tjenester i hovedmenuen eller tage kontakt på pernillehoeegh@gmail.com.

Her er det også muligt at booke mig til foredrag eller som samtaleleder. Jeg tager også imod anmeldereksemplarer.